BSG: " 'İnsan dediğin tek tür müzik dinler!'ci zihniyet..."

Ulan demin bakkala gittim, yine yolda kapı önü teyzeleri vardı... Saat 11 lan, yok mu kocanız mocanız sizin? Ne iş anlamadım arkadaş. Neyse, başka bi mevzuyu yazıcam ben şimdi.

Dün friendfeedde hatunkişinin biri bi post atmış; 'Sagopa Kajmer'in gerici zihniyeti, hayranları tarafından sürekli ya yalanlandı ya da göz ardı edildi... Cüppeli Sapığın cemaatinde çıkmış sonunda :D Hiç şaşırmadım. ... Umarım Sagopa'nın, kenar mahalleli savunucuları artık çenelerini kapatır... Oldum olası iğrenmişimdir kendisinden...'. Hem bu 'kenar mahalleli' lafına tav olduğum, hem de 'bir insanı dinliyorsan, illaki onun ideolojisini savunuyorsundur' düşüncesini güttüğü için tartışmaya katılayım dedim. Arkadaş, ne rapin 'beyin siken müzik' olduğu kaldı, ne dinleyenlerin 'çapulcu' olduğu... Denyonun biri 'şöyle düzgün bi elektrogitar solosu dinleyemeden gideceksiniz ya ona üzülüyorum' dedi. Vahiy mi indi lan öküz (evet, öküze vahiy inmez) ? Nerden biliyorsun benim elektrogitara alerjim olduğunu? Hiç dinlemediğimi ya da sevmediğimi nerden çıkartıyorsun?

Geçen sene, bi türkü barda 'Ahmet Kaya - Şafak Türküsü'nü istediğim için de tepki göstermişlerdi. Orda amacım belliydi, ailecek bir ortamdayız, anne temalı bir türkü dinleyip annemle anacık oğulcuk ağlayalım dedim. Neymiş orda Ahmet Kaya çalınmazmış. Neden? "Ahmet Kaya, kürt mürt, pkk mkk..." cevap bu. E bu türkü de bölücülüğe dair bişey var mı ? Yok. Ölmüş insan, biz bu türküyü dinledik diye maddi/manevi çıkar sağlayacak mı ? Hayır. Ee o zaman?

Hasta oluyorum bu tiplere. 3 kişinin/grubun müziğini dinliyorlar, onların yedi sülalesini ezberliyorlar ve dünyadaki en kuul müzik türü olarak onu görüyorlar. Buraya kadar tamam da, ne hakla dinlediğim müzikten ötürü beni aşağılarsın bre hayvanat? Rap dinleyen çabulcuymuş, eben çapulcu amk...

Arkadaş, müzik evrenseldir. Herkes dinler. İhtiyaç duyulmasaydı tek bir tür olurdu, herkes klasik müzik yapardı, ya da ne bileyim metal müzik yapardı. Neymiş? İnsan ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli müzik türlerini dinleyebilirmiş. İhtiyacı da manevi olacağına göre, ruhsal hal bu seçimde etkiliymiş. O zaman neymiş? Müzik türü seçiminde düşünsel halden ziyade ruh hali ipi göğüslüyormuş. Well done, otur pekiyi!

Bu yazı tam bir BSG yazısı oldu anlayana. İlla ki söylemem gerekiyorsa söyliyim, hatta o denli tavım ki bu insanlara açık açık söyliyeyim, Bİ SİKTİRİN GİDİN lan!

(bu yazımı okuyanlar delininbiri'nin 'Türkiye'de Farklı Olmak...' yazısını da okursa çok mesut olurum. belki küfretmek zorunda bile kalmam. o derece yani. okuyun lan!)

6 homurtu:

thegorgee dedi ki...

olm sen ne takıyosun bunları ya? koyundan beter lan bu insan benzeri tipler.kendilerinden olmayanı umarsızca eleştir,küfür et vs. alayı bu beyinsizlerde bu etkinliklerin.siktiret yani,hea hea bile deme.O diilde memlekette sürüyle böyle tip var o kötü.amına koduklarımın.

Kep dedi ki...

rock musikisi dinledigimden itilip kakildigim, assagilandigim ve hatta ucundan dayak yedigim gunler geldi gozumun onune .. sagopanin gerici oldugunu bilmiodum .. cok da dinlemedim gerci .. zati dinlesemde musiki varken adamin diyecegine kulak gerecek hal yok ya .. cok sinir yapma bakeym bi opiim de git diorum ben de

Dr.Ceykıl dedi ki...

@gorgee,
abi biliyorsun bu mevzuda harbi cabuk sinirleniyorum. ki o tartışmaya girdiğim zaman, ilk başları cok kraldı. insan gibi tartışıyorduk, müzikler kapışıyordu. sonra olay 'benim müziğim seninkini döver'den, 'ben seni döverim'e döndü. şartel o yüzden attı :)

@kep, 2. yorumunu okudum. pek birşey anlayamadım. sanırım şans eseri öyle birşey denk gelmiş. tekrarlanırsa, bi ekran görüntüsü yollar mısın?

delininbiri dedi ki...

her tür müziği dinleyen biri olarak ben de anlamıyorum bu zihniyeti bir türlü..

battalboy dedi ki...

kardeşim gibi ayar olduğum konular bunlar,sanane ulan sago dinlerim ardından metalicca üstüne de orhan gencebay dinlerim..insanların cahilliklerini böyle yabancı takıntılıklarla giderebilecekleri düşüncesi beni sinirlendiriyor...bi ortamda ''bilmemne grubunun bilmemne üyesi on numara abi geçen gene kullakları boşalttı'' diye dinliyorlar..ibonunda dediği gibi evrensel bişey bu müzik kimin ne dinlediği kimseyi ilgilendirmez...

erkan bal dedi ki...

ben müziğe toptan karşıyım. yan komşu kasetçi. ankaralı turguttan giriyo rapten çıkıyo her gün hergün. gerçi arada güzel ve faideli eserler de çıkmıyo dil.. şaka lan.

Yorum Gönder

 
twitter da kullanıyorum