Çok pis bahşiş bırakırım

Geçenlerde Sünger diye bi mekana gittim. Duvarda güzel bi grafiti var, sünger yazıyo. Kapıda da "Öğrenci Birahanesi" yazıyor. Tam benlik mekan işte. Gidiyosun, ucuz biranı içiyosun, herkes öğrenci tatsızlık çıkmıyo falan. Daha önceki birahane deneyimlerim pek hoş değildi. Kamyoncu amcalar falan oluyor oralarda, uzun saçlı falan dalınca mekana tüm sandalyeler bize dönüyor falan. Hoş değil.

Neyse, Eskişehir'de ilk bahşişimi verdim 1.5 senenin sonunda. Gittik Sünger'e, oturduk. Hatunun biri geldi, siparişleri alacak. Bi kaldım şöyle, değişik bişeydi. Esmer mesmer, of. Allahtan masadakilerden kimse sarmadı hatuna da birbirimizi gazlayıp da peşinden gitmedik. Öyle oluyo çünkü hep, en az 2 kişi beğeniyo garsonu, sonra başlıyo bi cool olma yarışı, espiriler falan. Altı üstü boşları almaya geldiğinde görüyosun hatunu ama olsun. Yarım saat geyik yapıp, hatun masaya geldiği an dik oturmalar falan. Ahahauh süpermiş lan, şimdi anlatınca pek bi komiğime gitti.

O gün baya bişiler oldu aslında da şimdi yazmaya üşeniyorum. Olayın özeti şöyle; 2 erkeğiz 1 hatun var masada. Hatun gönüllü hesap ödeyicisi (pek içemez genelde bu tipler). Sonra hatunun kalkmasına yakın bi arkadaş daha geliyor. Hatun kalkarken tüm hesabı kapatıp gidiyor. E şimdi şöyle ufak bi hesap yapınca; 40-45 lira hesap ödemiş hatun (ki 70lik bira 4.5 lira). Ben zaten yancı olarak girdim mevzuya, yoksa onlar iki kişi takılıcaklardı. Sonra benim yancım geldi, baya ahlak dışı bi olay oldu çıktı. Neyse, hatun kalktı gitti. Biz birer tane daha içtik, son servis geçildi falan. Hesap ödiyecez 8den beri içiyorum saat 1 olmuş, hesap geldi 13.50 lira :D 5er atıcaz 15 olacak, üstünü de bahşiş yapalım dedik. Sonrasında tüm bozuklukları attım ben cüzdandaki, ortaya resimdeki kadar para çıktı. İstanbuldan gelen arkadaş "ayıp olur abi" falan dedi ama sallamadık. Zira, Eskişehir'de öğrenci adamın bahşiş bırakması alışıldık bişey değilken bizim hesabın %15-20si kadar bahşiş bırakmamız şehrin anahtarını almamıza yeter de artar bile.

Sonra bi tek de winston light koydum tabağa, bahşişi esmer hatun alsın diye (bi tek o sigara içiyodu, kestim ;)), kalktık gittik.

Ha bunu niye bu kadar uzun uzun anlattım bilmiyorum. Aslında biliyorum, amacım sadece resimi koyup iki satır yazı yazmaktı. Buradaki ilk bahşişimi paylaşayım, boyum uzasın dedim. Ama resmin sağına solun 2 kelime yazınca at sikinde kelebek gibi kalıcak diye böööööööööyle uzattım.
Not: O el benim elim değil.

13 homurtu:

Unknown dedi ki...

geçen bizde bıraktık bahşiş. çok değişik bi duygu. bahşişi bıraktıktan sonra insanın yürüyüşü değişiyo.

ciyad dedi ki...

bende çok pis bahşiş bırakıyorum lan mekana göre değişiyor tabi ama.

hitman dedi ki...

para küçümsenmez, kolay kazanılmıyor. bunu en iyi sen bilirsin ibocum. şükretsin ibneler o paraya :P
hem orası öğrenci şehri, kim bahşiş bırakıyor ki.

ps: yazılarını ilgiyle takip ediyoruz. ediyoruz dedim ama birden fazla kişi olduğundan değil. ilk yorumum olduğu için biraz kibar olayım istedim, o bakımdan.

hitman dedi ki...

oha. ben yorum yazana kadar iki kişi yorum yazmış iyi mi. hayran kitlesi yapmışız, yakında tanımazsın da sen bizi şimdi. :P

Dr.Ceykıl dedi ki...

@uygar; aynen. böyle sanki çevirip de tebrik ediceklermiş gibi hissediyosun. değişik bi duygu.

@cihad; pek alışkanlığım değildir. genelde ya çorba parası kalana kadar içiyorum, ya da mekanda 50lik fıçıya 6-7 lira yazdıkları için küfredip çıkıyorum.

@mehmet; niyet önemli :p akşamdam içtiğim biraların şişeleriyle kahvaltılık alan bi insanım, bokunu çıkartmasınlar beklentinin :)

@mehmet2; ayıpsın, var 3-5 okuyanımız sağolsunlar.

Adsız dedi ki...

bulgaristanda bahşiş bıraktığın zaman bidahaki sefere aynı mekana gittiğinde kapıda karşılıyorlar seni acaip bi havan oluo manyak bişi :D 20 kuruş bırak sanki 20 tl bıraktn gibi ilgi on numara seviorum

Arrenne dedi ki...

@Calypso^^Nerry; 20 kuruş bıraktığını itiraf ediyosun yani:D.Neyse çok bile bu krizde dimi yani?:D

Dr.Ceykıl dedi ki...

@-'EvaisticaL; iyi yerden yakaladın olayı :D
@nerry; bulgaristan tam benlikmiş o zaman.

Adsız dedi ki...

yah böle hesabı ödersin geri cevirmesi gereken para 20 kurş bi sakız parasdr nezaketten almıosun onu ona bile şey yapıolar öle işte aq :D

burası aslında bana ait dedi ki...

sünger'de garsonların bahşiş vermesi lazım aslında. çağdaş kraldır. ayrıca o garson kızlar inanılmaz kuvvetli, tek elde 3 tane 70'lik bira taşıyabiliyorlar. uzak dur.

Dr.Ceykıl dedi ki...

hassiktir eskişehirli :| çağdaş gelmiyo bana, o sandalyeleri bize döndürüp bıyıklarını burkan amcalar çağdaşta hep.

Adsız dedi ki...

Yanlız öyle el hareketleri falan hiç hoş olmamış ya... Neyse...

Dr.Ceykıl dedi ki...

Arkadaşlarımın kusuruna bakmayın lütfen, kabadırlar. Küfür ettikleri bile oluyor arasıra. Bi daha olmaz.

Yorum Gönder

 
twitter da kullanıyorum