İtirafım var Hakim Bey #5

  • Bazı şeylerin gerçekten çocukların ulaşamayacağı yerlerde muhafaza edilmesi gerekiyor harbiden. Mesela okumayı yeni öğrendiğim aralar bi lavabo aça raslasaydım tıkalı burnumda falan deneyebilirdim. 
  • Tıkalı burun demişken, hasta oldum. Herşey ısıtmaya üşendiğim biber dolması ile başladı. Bademciklerimi şişirdi alçak dolma. Bundan mütevellit diyorum ki "ev yemekleri sağlığa zararlıdır". Az önce xtreme menü söyledim kfcden.
  • Dün akşam 3-5 bölüm Naruto izledim (aslında 25 bölüm). Lan niye bizim ülkemizde pokemondur, dijimondur yok beybladedir salak salak şeyler yayınlanıyo da böyle güzel animeler yayınlanmıyo? Japon çizgi filmlerden soğuttular lan küçüklüğümüzde! Gerçi bi kaç senedir cnbc-e'de avatar var, ama olsun cnbc-e alışılmış türk kanalları gibi değil zaten. Bi death note, ne biliyim bi gungrave niye yayınlamıyorsunuz lan ey kanald, atv, show ve star gibi popüler kanallar? Bu arada animefreak.tv'deki naruto türkçe altyazıları tam bir felaket. ne çeviri çeviri, ne de videoyla senkron. Yapamıyacağınız şeyi yapmayın arkadaşım! Bi de yazmışlar "çeviri: hedehödö, zamanlama:bıdıbıdı" diye. Kime küfrettiğimizi bilelim dimi..
  • Türkçe de ne enteresan dil yahu? Mesela vişne suyu, vişnenin suyu anlamına gelirken; çamaşır suyu neden çamaşırın suyu anlamına gelmiyor? Veya kokoreççi kokoreç satan anlamındayken; sübyancı neden sübyan satan anlamında değil? Akıl sır erdiremiyorum.
  • Gereksiz şeyleri atmama gibi bi huyum var. Sigara kutuları, şarap şişeleri, pizza kutuları vs. vs. Gerçi pizza kutularını atıyorum artık. Çoğu üniversiteli gibi benim de bira şişesi koleksiyonu yapma gibi bi hayalim vardı. Odayı dolaşacaktım şişelerle falan. Ama o 20 kuruşluk depozito beni baştan çıkarttı, hedefe giden yoldan alıkoydu beni. Akşam 6-7 bira içersem, ertesi gün 3 yumurta 1 ekmek alıp kahvaltı yapıyorum artık.
  • Şu GDO mevzusuna kafam takıldı. Bir sürü "GDO'ya HAYIR!" yazıları, tartışmaları, imza toplama siteleri falan filan açıldı ya hani? Hah işte onlara takıldı kafam. Meğer alkol kullanmayan, sigara içmeyen, saksıda domates yetiştirip hormondan uzak duran, zilyon çeşit kanserojen madde barındıran paketlenmiş gıdaya elini sürmemiş, mikrodalga fırında ısıtılmış gıdaları tüketmeyen ne kadar çok insan varmış şu ülkede. Teknoloji teknoloji diye bağırırken kimsenin aklına "yapaylaşıyoruz lan" diye bi düşünce düşmedi mi acaba? Kullandıkları çoğu şeyin bünyeye zararlı olduğunu, yaşam süresini kısalttığını bilmiyorlar mı? Tey tey tey...

6 homurtu:

BigaripWomen dedi ki...

dohtur ne diin?

Olm(sakıncası yoksa)

resme takıldım yazıdan bi b.k anlamadım beeee :)
Bitlenirsin o gereksiz yığıntıda söleyim.

Dr.Ceykıl dedi ki...

ahah, sakıncası yok tabi rahat ol :)
şuan sadece resmin sol altındaki ufak şey duruyor gerisini attım. kurban bayramında ilk defa ailem gelecek de eve :D inceden toparlamaya çalışıyorum ortalığı.

Gün Han Selaş dedi ki...

Dr. kule sikim de değil de şişeler hoşuma gitti lan. Trene atlayıp geleyim oraya şarap içelim senlen karşılıklı. Senden ama :)

Dr.Ceykıl dedi ki...

Kurban bayramından sonra atla gel, bayramda annemler burda olacak. Bi benden, bi senden içeriz. 1 gece kalıp gitmiyceksin heralde? :)

Gün Han Selaş dedi ki...

Malum ben de öğrenciyim yavrum be :) 2 gün oluyor en fazla. Cilalar benden desem kanmazsın da amk sen :)

Dr.Ceykıl dedi ki...

Cilayı bol tutarız np :)

Yorum Gönder

 
twitter da kullanıyorum