Kulaklık, bütün kötülüklerin anasıdır

Sokağa çıktığım zaman yürürken canım sıkılıyor. O yüzden yıllardır evden dışarı adım attığımda takarım kulaklığımı müzik dinlerim. Yıllardır böyle bu olay ama bi türlü alışamadım, kulaklıklı ve huzurlu olamadım. Mesela kulağımda kulaklıkla kalabalık bi yerde yürürken osurursam feci tedirgin oluyorum. Saatlerce "acaba fıslattım mı yoksa patlattım mı" diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Arkadaki yavruya doğru fıslatsam sorun yok, ama ya patlattıysam? Kulaklık insanın kısmetini kapatıyo valla bak.

Uzun süre boyunca otobüsteki insanların benden nefret ettiğini düşünmeme sebep oldu mesela. Sesle falan alakası yok, kulakiçi kulaklık kullanıyorum 4-5 senedir. Otobüs bi frene basıyo, herkes bana bakıyo tip tip. Ulan niye bakıyolar bi türlü anlam veremiyorum, sarsıldıkça bana bakıyo ibneler. Rahatsız oluyorum doğal olarak, burnumda sümük mü var, çok mu iriyim, götüme sakız mı yapıştı falan diye düşünüyorum yol boyunca. Çok sonraları çözdüm olayı, kulaklığın tekini takmıştım o zaman. Otobüs fren yapınca zönk diye yamuluyorum ya, hah işte o an bağıra bağıra küfrediyomuşum. Otobüste durduk yere bağıra bağıra amınıza koysalar siz de tip tip bakarsınız tabi di mi? Kulaklık insanı sosyal çevreden alıkoyuyo, karizmasını mıncırıyo.

Arkadaşların arasını da açıyo bu meret. Örneğin şehirler arası yolculukta zerre konuşmam ben. Takarım kulaklığımı dönerim götümü dışarıyı seyrederim. Terminalde denk gelip de büyük bi hevesle yanımdaki koltuğa bilet almış, sonra yol boyunca gördüğü tüm direkleri yedi sülaleme monte etmiş arkadaşlarım var benim. Hayır, ben napabilirim onu anlamıyorum. Kulaklığın tekini veremem, kulakiçi kulaklık bu boru değil. Vıcık vıcık yemyeşil bişilerle doluyo sonra içi, tüm vücut sıvıları kulaklarından akıyo sanki. Aynı kulaklığı takınca sevişmiş kadar oluyoruz zaten... Ee 8 saat boyunca sohbet mi edicem? Oha ki ne oha.

Tek güzelliği, sokakta gezerken bulunduğunuz ekşına göre arkaplan müziği çaldığı hissi yaratması. Filmde gibi hissediyo insan kendini. Hızlı adımlarla giderken Prodigy - Invaders Must Die, kafa trilyon eve dönerken Zeki Müren - Şimdi Uzaklardasın falan çalınca gereksiz bi havaya giriyo insan. Sanki Prodigy çalarken üzerimdeki gömlek, siyah pardesüye dönüşmüş, karşıdan rüzgar esiyo, sokak başında külüstür bi amerikan otodan zenciler beni kesiyo falan. Veya Zeki Müren'le eve dönerken, arkamdan siyah ceketli, saçları bol jöleli kemancı ağbiler geliyo falan. Enteresan durumlar bunlar. Gereksiz, ama güzel.

Vel hasıl, kulaklık cins bi dalga. Gavur icadı işte, takmayın, taktırmayın. Taktırmayın ahaha.

10 homurtu:

Burası benim evimmiş meğersem dedi ki...

ahaha koptum valla yaa:D "fıslattım mı patlattım mı?":D
ayrıca otobüste benim yanıma otursan takmak istemezsin o kulaklığı eminim :D (H)

Dr.Ceykıl dedi ki...

muhah, hiç emin olma. 8 saat lan izmir eskişehir arası :D

Burası benim evimmiş meğersem dedi ki...

yök yök uyumazsın biliriim beeen:D bi başlarız konuşmaya piyuuuu

Dr.Ceykıl dedi ki...

madem eminsin o kadar, kalk gel bi gün istanbuldan eskişehire. beraber izmire gidelim :D

Adsız dedi ki...

(=
en güzel yanı gerçekten de olayın en güzel yani...

keyifli yazı...yine her zaman...
L.

Adsız dedi ki...

cok iyi yha yaşadıklarımızı bi nevi aktarmışsın

Dr.Ceykıl dedi ki...

Beğendiğinize sevindim, teşekkür ederim.

@L, uzun zamandır yoktun ortalıkta? Gittin sandım bi ara.

gzmy dedi ki...

ceykil.
bu kulaklıkları taktığımda bana sanki allah tarafından bir ilah gelmişte çıldırmışım gibi bağırarak konuşuyormuşum kendi sesimi duymak isteğimden bağırıyormuşum arkadaşlar öyle diyor. Azcık sessiz konuş diyor bir tane çakasım geliyor. :D

Dr.Ceykıl dedi ki...

bende de oluyor o. onu nasıl atlamışım, yazmamışım anlamadım :/

anqela Noah dedi ki...

Zaaa .. KopTm yaa .. FısLattm mı patlattm mı xD doqru ama olur normal :)

Yorum Gönder

 
twitter da kullanıyorum