Bir Kevin Costner Filmi: Kürtlerle Dans


Kevin Costner, AKP genel başkan yardımcısına "demokratik" açılımı desteklediğini bildirmişmiş. Haberlerde ballandıra ballandıra anlatılıyor mevzu, Holywood'dan tam destek kıvamında... Öah be bilader, elin artizi ne karışıyor, hadi o karışıyor da AKP niye herkes "hacı var ya, holivuddan destek gelse benden de gelir haa. bi onu bekliyorum, feci tetiklenicem sonrasında" şeklinde düşünüyormuş gibi havalara uçarak anlatıyor bunu?

Amcamın işi bu, kameralara oynamak. Dün "Ne mutlu Türküm diyene!" yazan şapkayı takar çıkar karşımıza, bugün "demokratik" açılımı destekler, yarın başka bi nane yer. Bunlar arasında mantıksal bi bağ olmak zorunda değil, ki olsa bile ne kadar bağlayıcı olur Kevin Costner'ın desteği?

Daha geçen hafta Türk Alfabesi'nin değişiminden bahsediliyordu, 1-2 gün önce Edirnekapı Şehitliği'nde şehit yakınlarının basın açıklaması yapması "demokratik açılımın sekteye uğratılmaması" namına yasaklandı.

Küfürlerin kifayetsiz kaldığı durumlar listesine kafadan dalan olaylar silsilesi yaşanıyor. Önce Kürtleri aç, sonra Çerkezleri, sonra Lazları, sonra Arnavutları... Açılalım saçılalım tabi yaaa...

İlle de açılım diyorsanız buyrun; Sami Hazinses'ten Sik Açılımı...

0 homurtu:

Yorum Gönder

 
twitter da kullanıyorum