BSG: "Langırta hapis cezası veren zihniyet"

Langırt oynatanlara langırrrt diye hapis cezası veriyorlar. "Siktir ordan" dediğinizi duyar gibiyim*. Haberin orjinaline buradan ulaşabilirsiniz.
1072 sayılı bir kanun varmış, rulet, tilt, langırt gibi oyun makinelerini yasaklıyormuş kendileri. Yani şu windowsun default oyunlarından pinball var ya, işte o da yasak :) Ulan neyi var bunların? Neden yasak bunlar? Merak edip kanunu araştırayım dedim, karşıma şöyle eblek bir madde çıktı;
Madde 1 - Türk Ceza Kanununun 228 nci * maddesinin kapsamı dışında kalsa bile umuma mahsus veya umuma açık yerlerde her ne ad altında olursa olsun kazanç kasdiyle oynanmasa dahi rulet, tilt, langırt ve benzeri baht ve talihe bağlı veya maharet istiyen, otomatik, yarı otomatik el veya ayakla kullanılan oyun alet veya makinaları ile benzerlerini bulundurmak veya çalıştırmak veya yurda sokmak yahut imal etmek yasaktır.

Tamam yasak da, niye yasak dayı? Langırt kadar masum ve eğlenceli bir oyun mu var şu dünya da? Masa tenisi neyse langırt da odur benim için. Taktiği vardır, hareketi vardır, hatta bilek milek ısıtmak lazım sakatlanmamak için... Spordur yani bi nevi.
Tilt desen, ayrı bi olay. Koskoca Microsoft, XP'ye default oyun olarak koymuş lan, var mı dahası? Tüm dünyaca kabul görmüş birşeydir tilt. Madem Avrupa ülkeleri gibi olmak için, sigara içenleri cüzzamlı gibi dışlayıp sokağa döküyorsunuz, o zaman o çok saygıdeğer Avrupa ülkeleri gibi bunlara da izin verin.

Bir de olayın başka bir yanı var ki orası dillere destan. Kanun yürürlükteyken langırt oynayan muhteremler listesi Kürşat Tüzmen, Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Ali Şahin, Erkan Mumcu... şeklinde uzuyor. RTE ile Erkan Mumcu karşılıklı oynamışlar hatta. Breh breh brehhh!

Ulan bizim lisede langırt vardı be. Hem de 2 tane. Zili duyunca kapabilmek için koşardık (Lise son olunca koşmaya gerek kalmuıyordu gerçi :p) Langırtın yanı sıra, minigolf, masa tenisi(leri hatta) ve de 3 top bilardo vardı. Bilmeden 750+ kişi suç işlemişiz lan. Olay yargıya gitse, "örgütmüsünüz lan siz?" der 10 ay yerine 1010 ay ceza yerdik heralde...

Boşbeleş işlerle uğraşan İsviçreli bilimadamlarıyla aynı zihniyeti paylaşanlara huzurunuzda BSG diyorum. BSG'in lahn!

2 homurtu:

Adsız dedi ki...

boş kalmışlar kanun çıkarmışlar böyle bi saçmalık var mı ya

Adsız dedi ki...

Bu spora gönül verenlerin ve bu yasakla yakinen mücadele verenelerin adresi www.langirtciyiz.biz

Saçma ve bir o kadarda belediye gelir kalemlerine masa futbolu olarak geçen gelir kalemi...

Yorum Gönder

 
twitter da kullanıyorum